Bokros Lajos az MDF miniszterelnök-jelöltje

A Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya 61 igen, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett, több 90 százalékos többséggel Bokros Lajost választotta meg miniszterelnök-jelöltnek szombaton. Dávid Ibolya elnök megfogalmazása szerint a szavazás is mutatja a párt egységét és az ország érdekében elindítandó reformok iránti elkötelezettségét.

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke és Bokros Lajos közgazdász, volt pénzügyminiszter a választmány ülésén
Budapest, 2009. december 12. Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke és Bokros Lajos közgazdász, volt pénzügyminiszter beszélget az MDF Országos Választmányának ülésén a párt központi székházában, ahol Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségéről döntenek. MTI Fotó: Illyés Tibor

Közleményében tudatja: "Bokros Lajost az MDF Orbán Viktor kihívójának tekinti. Ő az a személyiség, aki mögé fel tud sorakozni minden választó, akik szerint az elmúlt nyolc év kormányzása elvesztegetett idő volt és a józan, normális, konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra van szükség."

"Makacs következetességgel képviselem azt, hogy Magyarországnak a reformok kritikus tömegére van szüksége, elsősorban az államháztartás és az állami élet szinte minden területén" - mondta Bokros Lajos budapesti sajtótájékoztatóján azután, hogy az MDF országos választmánya nagy többséggel a párt miniszterelnök-jelöltjének választotta. Bokros Lajos kérdésre kijelentette: az MDF nem gondolkodik pártszövetségben, s ezt a sajtótájékoztatón Makay Zsolt, a demokrata fórum választmányi elnöke is megerősítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.