Bokros: Félnek az MDF-től

Kétszázan tapssal fogadták Dávid Ibolyát és Bokros Lajos az MDF kampányzáróján.

Bokros Lajost és a párt elnökét, Dávid Ibolyát tapssal fogadta a mintegy 200 fős, szimpatizánsokból álló tömeg a helyi sportcsarnokban. A miniszterelnök-jelölt beszédében azt mondta: a közvélemény-kutatások lefitymáló adatait tekintve - amelyek szerint az MDF nem jut be a parlamentbe - felmerül az a kétely, miért kell ennyi energiát pazarolni arra, hogy a demokrata fórumot lelökjék a dobogóról, amikor még "csak nem is ugrottunk bele a vízbe".

Véleménye szerint azért próbálták sokpárti összefogással megakadályozni az MDF országos, illetve fővárosi listaállítását, mert félnek, hogy a párt bejut a parlamentbe, és folyamatos, határozott állásfoglalásával mintegy görbe tükröt tart majd a vélelmezett kormánypárt és "a megveszekedett, demagóg, populista ellenzék" tevékenysége elé.

Kifejtette: az MDF az egyetlen párt, amely nemcsak az ország súlyos gondjait ismeri, hanem a gyógyírt is tudja a bajokra. Programjukban nem "délibábos jövőt" ígérnének, hanem reformokat, amelyekben a magyar állam végre nem a felemelkedés akadálya, hanem a motorja lehet.

Mint mondta, az állam nem tud a társadalom helyett értéket teremteni, de képes megakadályozni "óriási méretével és farkasétvágyával" a fejlődést. Nem erős és mindenható, hanem okos államra van szükség, amely "nem pusztán kampányfogás" - fűzte hozzá a politikus.

Érveit ismertetve felsorolta: az okos állam nem oszt kegyeket, nem szív el mindent a gazdaságtól és a társadalomtól, nem telepszik rá az adófizetők közösségére, és nem költ túl sokat magára, ugyanakkor tudja, mi a feladata, és mely területeken - oktatás, egészségügy - kell nagyobb szerepet vállalnia.

Ezeket a reformokat irányozza elő egyedüliként a Magyar Demokrata Fórum. Az ország ugyanis az elmúlt tíz évben lecsúszó, lemaradó országgá vált. Ezt az irányzatot mindenképp meg kell fordítani, de ez csak akkor lehetséges, ha többen, többet és jóval hatékonyabban, termelékenyebben dolgoznak.

Csak a munka és a munkahelyteremtés emelheti ki Magyarországot ebből a sodródásból - tette hozzá.

Bokros Lajos beszédét Dávid Ibolya felszólalása követte, ezután koncert szórakoztatta a megjelenteket, majd állófogadással zárták a programot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.