Bokros Lajos seprűt kapott

Rezsicsökkentés helyett energiahatékonysági beruházásokat sürget a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje, akit több baloldali párt is támogat.

Bokros Lajos szombaton Élő Norberttel, a budapesti X. kerület DK-s polgármesterjelöltjével a fővárosban közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy mind a Budapesten, mind Kőbányán ki kell söpörni a korrupciót. A politikus ezt szimbolizálva a tájékoztatón egy narancssárga seprűt is átadott a főpolgármester-jelöltnek.

Bokros arról beszélt: nem az a feladat, hogy „a hanyatló nyugat pénzéből” nem hatékony, rossz minőségű beruházás valósuljon meg "a közpénzek jelentős részét eltulajdonítva", hanem az, hogy a fővárosiak érdekében minél több költségtakarékos fejlesztés történjen. A politikus a rezsicsökkentést minden szempontból károsnak ítélte, és a többi közt azért bírálta, mert nem ösztönöz az energiahatékonyságot növelő beruházásokra. Szerinte a forrásokat nem "a veszteségbe hajszolt" közműszolgáltatók támogatására kellene költeni, hanem a végső felhasználókat kellene segíteni belőle az energiahatékony készülékek beszerzésében, a lakások szigetelésében.

Bokros egy nemrég nyilvánosságra került közvélemény-kutatás eredményét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: szerinte a 200 budapesti megkérdezésével készített felmérést, amelyet még Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének visszalépése előtt készítettek, azonnal közzé kellett volna tenni. Úgy vélte: az, hogy Falus Ferenc előnyének eredményét a visszalépése után tették közzé, nem szolgál más célt, mint a demokratikus ellenzék megosztását. Élő Norbert szerint Kőbányán is korrupciós esetek tömkelegével lehet találkozni. A politikus a többi közt azt kifogásolta, hogy a közbeszerzésekről egyetlen pályázó jelentkezése esetén is döntés születik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.