Bogárdi Szabó István lett Bölcskei Gusztáv utódja

Döntött a református zsinat: Bogárdi Szabó István, a dunamelléki egyházkerület püspöke lett a zsinat új lelkészi elnöke.

Bölcskei Gusztáv tizennyolc éven keresztül, három hatéves cikluson át volt a református zsinat lelkészi elnöke. A református egyház szabályai szerint nem választható újra.

Bölcskei Gusztáv püspök (b) gratulál Bogárdi Szabó Istvánnak, a református egyház új lelkészi elnökének
Bölcskei Gusztáv püspök (b) gratulál Bogárdi Szabó Istvánnak, a református egyház új lelkészi elnökének
Sóki Tamás / MTI

Budapesten tartott ülésén a zsinat Bogárdi Szabó Istvánt, a dunamelléki egyházkerület püspökét választotta elnökké. Bogárdi Szabó István 55 szavazatot kapott a százból. A másik jelölt Fekete Károly, a tiszántúli egyházkerület püspöke volt.

Életrajza szerint Bogárdi Szabó István 1956-ban született, Sárbogárdon, hétgyermekes lelkészcsaládban. Nős, felesége innovációs szaktanácsadó. Három gyermekük van, egy unokájuk.

1997-től a budahegyvidéki egyházközség lelkésze, előtte Sáregresen, Józsefvárosban és Külső-Üllői úton szolgált. 1983-ban Chicagóban szerzett magiszteri fokozatot, 1994-ben doktori vizsgát tett. 1998-tól a pápai teológián tanít, 2002-ben habilitált. 2003-tól a dunamelléki egyházkerület püspökeként szolgál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.