Bodrogi már nem kormányvéleményt mondott a nyugdíjas tb-ről

Nincs a kormány napirendjén a nyugdíjasok társadalombiztosítási járulékfizetésének a bevezetése, sem az egészségügyi szolgáltatási csomag tartalmának szűkítése - közölte lapunkkal az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága, és egyben cáfolta Bodrogi József a Napi Gazdaság „Az egészség ára” című konferenciáján tett kijelentését.

Mint azt lapunknak írták: ahogyan az a kormányzati portálon is olvasható, Bodrogi József miniszteri biztosi megbízatása 2012. november 13-án lejárt. Ettől a dátumtól kezdve megszólalásaiban nem az Emberi Erőforrások Minisztériumának hivatalos álláspontját közvetíti, pusztán független szakértőként nyilatkozik. 

Bodrogi József a Napi Gazdaság szakmai konferenciáján arról beszélt, hogy Magyarországon 2010-ben a fekvőbetegkassza kétharmadát a 60 éven felüliek ellátására költötték. Ezért fel kell tenni a kérdést, hogy meddig tudják az idős lakosság szükségleteit finanszírozni. Mint mondta, ezt a kérdést egyelőre a legtöbb országban kerülik, de Japánban például olyan megoldást találtak ki, hogy a 60 évnél idősebbek csak magánbiztosítás révén juthatnak ellátáshoz.

A nyilatkozat megjelenése után néhány órával mind a kormányszóvivői iroda, mind az egészségügyért felelős államtitkárság közölte, hogy a miniszteri biztos mandátuma lejárt november 13-án. Erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tájékoztatta szerdai ülésén a kormányt, a szóvivői iroda pedig ezt közleményben ismertette az MTI-vel. 

Bodrogi József a Napi Gazdaság Az egészség ára című konferenciáján szólalt fel - ahol a program szerint még miniszteri biztosként szerepelt -, és arról beszélt, valahogyan meg kell oldani, hogy a nyugdíjasok egészségügyi járulékot fizessenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.