Bodmér és Vértesboglár felszabadult

Kiszabadult a hó fogságából a tegnap óta elzárt két Fejér megyei település, Bodmér és Vértesboglár, így megközelíthetetlen helység már nincs a megyében, de járhatatlan utak még vannak. Zalában viszont minden úton lehet közlekedni.

Kiszabadult a hó fogságából a szombat délután óta elzárt két Fejér megyei település, Bodmér és Vértesboglár. Megközelíthetetlen helység így már nincs a megyében, ugyanakkor járhatatlan utak még vannak - közölte Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta, megindulhatott a közlekedés a Székesfehérvárt Iszkaszentgyörggyel összekötő 8203-as úton is, de több négy számjegyű út továbbra is járhatatlan. Nem lehet közlekedni Bicskén a 8101-es bekötőúton, járhatatlan a csákvári út Felcsút irányába, s változatlanul le van zárva a 6209-es út Káloz-Sárkeresztúr-Sárosd, valamint Szabadegyháza és Adony között.

A százados közlése szerint nehezen járható a 8216-os bakonycsernyei, valamint a 8204-es bodajki út, amelyen helyenként még hóátfúvások is lassítják a közlekedést. Bár járható, de egyes szakaszokon egy sávon haladhatnak csak az autók a 8116-os Sukorót Pákozddal összekötő úton.

A közúti igazgatóság két nagyteljesítményű hómarója kora délelőttől dolgozott a Bodmért és Vértesboglárt elzáró másfél méter magas hófalak lebontásán, két hóeke pedig a nyomukban haladva igyekezett járhatóvá tenni az utat, ami délutánra sikerült is - mondta el László József, a közútkezelő ügyeletese.

Hozzátette, kora délelőtt óta küzdenek a közútkezelő szakemberek a Székesfehérvár-Zámoly közötti úttal, ahol ugyancsak méteres hófalak teszik lehetetlenné szombat óta a közlekedést. A nagyteljesítményű hómaró méterről méterre haladva bontja a torlaszokat, de késő délutánig nem sikerült megtisztítani az utat. A Zámoly irányába tartó autósok a székesfehérvári Metro áruháztól kénytelenek visszafordulni.

Eközben Zala megyében már sikerült megtisztítani azt a három összekötő utat, amelyeket a szombati hófúvás miatt kellett lezárni, így vasárnap délután ismét járható volt minden út - közölték a Magyar Közút észak- és dél-dunántúli főmérnökségeinek ügyeletesei.

Még szombaton vált járhatatlanná a Kisgörbő és Zalaszentgrót, a Galambok és Zalakomár, valamint a Zalaszentbalázs és Gelse közötti összekötő út. Az érintett szakaszokat hómarókkal megtisztították, így mindegyik járhatóvá vált, bár Galambok és Zalakomár között továbbra is csak egy nyomsáv használható.

A szombati erős szél miatti hóakadályok vasárnap már nem zártak el egyetlen települést sem, a behavazott mellékutak ellenére ugyanis minden település megközelíthető volt más irányokból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.