Bocsánatot kért Orbán minisztere az egész kormány nevében

Közleményben kért elnézést a kormány nevében az igazságügyi miniszter, amiért 2011-ben jogtipró módon, hivatalostul megszüntették Jóri András adatvédelmi biztos megbízatását.

Trócsányi László kedden este, nem sokkal a Brazília-Németország mérkőzés előtt kurta közleményben fejezte ki a kabinet sajnálatát. Ebből nyilván csak a közlés időzítése volt saját ötlet: számíthattak arra, hogy a vb-elődöntő árnyékában, és jóval a híradók után megfelelően visszhangtalan marad a dolog. A bocsánatkérés ugyanis nem tisztán szívből jövő: az Európai Bíróság kötelezte erre Magyarországot a Jóri András idő előtti menesztése miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárás eredményeképpen.

2012. január elsejétől a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság lépett a korábbi, kormánytól független adatvédelmi biztos helyébe. Ez – mivel posztját is eltörölték – Jóri András eredetileg 2014-ig szóló megbízatásának végét is jelentette, tekintve, hogy az új hatóság élére nem őt, hanem Orbán Viktor saját jelöltjét, Péterfalvi Attilát nevezték ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.