Blokád alatt a magyar pavilon Velencében

A Velencei Binnále helyszínén, a Giardiniben, magyar aktivisták egy csoportja blokád alá vette a magyar pavilont tiltakozásul a kerítésépítés miatt - adta hírül artportal.hu.

A magát #fenceforeurope - nak nevező csoport így kíván tiltakozni az ellen, hogy a  magyar kormány az ország déli határán kerítést épít a menekültek távoltartására. A korábbi hírek szerint a kerítés átadását a kormányzat augusztus 31-re tervezte.
A Biennále magyar pavilonját a kormány által használt plakátokból, illetve szögesdrótból álló akadályokkal zárták el.

Közleményükben így fogalmaznak: „...ugyanazokat az eszközöket használjuk, amelyeket a magyar kormány használt az elmúlt hónapokban, részben a magyar lakosság félrevezetésére és megfélemlítésére, részben hazánk déli határának lezárására. Az általunk épített kerítéshez használt plakátok mindegyike a magyar kormány menekültek ellen uszító plakátjainak, illetve a Nemzeti Konzultáció néven elhíresült önigazoló-propaganda szövegek angol fordításai, azoknak a tartalmát semmilyen formában nem módosítottuk. A kerítéshez használt NATO drót szintén szabvány-eszköz: ugyanezeket az éles pengéket telepítette a kormány a déli határunkhoz, remélve, hogy a menekülő embereket ezzel távol tarthatja.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.