Bliccelőt akart menteni a közterület-felügyelők áldozata

Percekig küzdött három láthatósági mellényes közterület-felügyelővel egy nő, akiről kiderült: azért akarták lefogni, mert egy bliccelőnek segített elmenekülni a hatóság elől.

A Facebookon terjed egy videó, amelyen három közterületfelügyelő próbál lefogni (rángat) egy nőt egy villamosmegállóban. A nő percekig küzd a felügyelőkkel, megpróbálja kitépni magát a kezükből, egyiküket többször megrúgja. A felvételt szerda este töltötték fel, csütörtök délután már több mint hatezren megosztották. Az esetet a helyszínen nézők és a Facbook közönsége egyértelműen a nő pártjára állt.

A közterület-felügyelet persze egészen máshogy látjha a dolgot, szerintük az eljárás teljesen szabályos volt. Miklós István, a felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese az Origónak azt mondta, munkatársai október elsején délután "vontak eljárás alá egy hölgyet" a körúti villamoson az Oktogonnál,  a nőnek nem volt jegye és megpróbált elmenekülni. A közteresek megfogták a karját. Ekkor lépett oda a videón látható nő, aki kitépte a bliccelőt az egyenruhások keze közül, és azt kiabálta neki, hogy meneküljön. Az utas el is futott, a közbeavatkozót viszont elkapták és visszatartották. Ez látható a videón.

Miklós István azt mondta, az utas kezének "kitépése" a közteresek keze közül az új Btk. szerint már hivatalos személy elleni erőszak, ráadásul a hölgy ellenszegült, rugdosta őket. A nőt végül a kiérkező rendőröknek adták át, ők kezdték el az igazoltatást. A szolgálati igazgatóhelyettes közölte: az előírt kötelező vizsgálatot lefolytatták, az eljárást jogszerűnek és szakszerűnek találták.

A videón látható nő láthatósági mellényére egyébként Miklós szerint az volt ráírva, hogy "Október 15.". Ez az antikapitalista Occupy Mozgalom szimbolikus napja, de ezen a napon volt a Szálasi-kormány hatalomátvétele is. Nem tudni, hogy a nő mire utalt a felirattal. A Facebookon ugyanakkor olvasható olyan beírás is, mely szerint a mellényre Október 5-e volt felírva, ami a pedagógusok világnapja. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.