BKK: az üvegkalitka a múlté

Átképzi a jegyárusító automaták miatt feleslegessé váló pénztárosait a BKK. Jobbára ugyancsak pénztárossá, hiszen sokuk továbbra is jegyet és bérletet árul majd, csak nem az ódivatú üvegkalitkákban, hanem a közlekedésszervező cég ügyfélközpontjaiban - adta hírül az Origo.
 A portál szerzője szerint: akár teljesen kiválthatnák az emberi munkát a jegy- és bérletértékesítésben az év eleje óta gyors ütemben beüzemelt automaták, de a 262 alkalmazottnak néhány évig még lesz állása. Addig biztosan, amíg végleg át nem állnak az elektronikus jegyrendszerre a fővárosi közösségi közlekedésben.

Eddig több mint 110 korszerű, készpénzes és bankkártyás fizetésre is alkalmas jegy- és bérletkiadó automatát helyezett üzembe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ez a szám az év végére 270-re nő, jövő év elejére pedig mind a 300 gép a helyére kerül Budapest-szerte. A BKK az Origo kérdésére közölte: az automaták egyelőre kiegészítik, nem teszik feleslegessé a hagyományos jegy- és bérletértékesítést. Sőt, jegyet és bérletet a korábbinál is több helyen lehet jelenleg közvetlenül a munkatársaktól, nem pedig gépből vásárolni. A Budapest-szerte megtalálható klasszikus üvegablakos pénztárak mellett a BKK ugyanis az utóbbi években több új ügyfélközpontot is létrehozott, ahol más mellett elérhető a jegy- és bérletértékesítés is. Így összesen 52 helyszínen, 74 pénztári ablaknál lehet jegyet és bérletet venni.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.