Biszku Béla lányai hozzájárultak a Bűn és büntetlenség vetítéséhez

Biszku Éva és Biszku Zsuzsa megnézték Bűn és büntetlenséget, és kérni fogják az Uránia Filmszínházat, hogy mutassa be a filmet.

A hírt a Mandinerblog közölte, így elhárul az akadálya annak, hogy a filmet a ma esti zárt körű vetítés után az Uránia Filmszínházban is bemutassák.

A parlament kulturális bizottsága országgyűlési határozati javaslatot fogadott el a filmmel foglalkozó keddi ülésén, amelynek értelmében nem lehetne személyiségi jogokra hivatkozva betiltani történelmi dokumentumfilmeket.

A parlamenti testület ülésén részleteket mutattak be a Bűn és büntetlenség című filmből, amelyet a Mandiner blog két újságírója, Skrabski Fruzsina és Novák Tamás forgatott Biszku Béláról, az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni felelősségre vonásokban részt vevő belügyminiszterről.

A film bemutatásához Biszku Béla és családja nem járult hozzá.

Novák Tamás elmondta, hogy az Uránia Filmszínházban szerették volna bemutatni a filmet, de a képhez, hanghoz fűződő személyiségi jogok alapján a család ezt megtiltotta. Az alkotók a bemutatás melletti érvelésükben elmondták, hogy Biszku Béla 1957 és 1961 között közszereplő volt, ráadásul előzetesen írásban is hozzájárult a film leforgatásához.

A filmet ma este hétkor a Menta presszóban vetítik le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.