Bíróságra megy az LMP a paksi adatokért

Bírósághoz fordul Szél Bernadett, az LMP társelnöke azért, hogy a kormányzat adja ki számára a paksi erőmű bővítéséről kötött szerződéseket.

A beadvány már készül - jelezte, hozzátéve, levélben fordult Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez, arra kérve a tárcavezetőt, hogy nyújtson neki betekintési lehetőséget szerződésbe. Emlékeztetett arra: képviselőként joga van a minősített adatok megismeréséhez is.

"Már a tegnapi parlamenti döntéshez szükségünk lett volna azokra az információkra, amik ezekben az anyagokban, tehát a kockázatbecslésekben, a hatástanulmányokban és ezenkívül a szerződésekben szerepelnek" - emelte ki a politikus, aki szerint ezeket az adatokat minden állampolgárnak ismernie kellene.

Mint mondta, az ország válaszúton van: a nukleáris kapacitásfejlesztést vagy a "megújuló Magyarországot" választja, ezeket a szakmai és társadalmi vitákat pedig egyetlen eddigi kormányzat sem folytatta le, holott a döntés a következő ötven-száz évben befolyásolja Magyarország gazdasági mozgásterét.

Szél Bernadett kiemelte: az LMP megújuló Magyarországot akar, amely a lehető leghatékonyabban használja fel a megújuló energiaforrásokat. Ezért a párt évi százmilliárd forintot szánna erre a feladatra úgy, hogy az ehhez nyújtott hiteleket a számla-megtakarításból fedeznék a fogyasztók. A rendkívül munkaerő-igényes ágazat révén így 80-100 ezer álláshely teremthető.

Az eseményen mutatták be az LMP Győr-Moson-Sopron megyei indulóit.

Győr két választókerületében Madarász Zsuzsa 63 éves tanár, Jenei Ferenc 54 éves erdész, a Rábaközben pedig Szakács Gyula 60 éves vállalkozó, a pát megyei elnöke indul. Sopronban Bebesi József 59 éves tanár, önkormányzati képviselő, Mosonmagyaróváron pedig Goda Bálint Zsolt 25 éves mérlegképes könyvelő, egyetemi hallgató indul az LMP színeiben. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.