Bírósági végrehajtás 30 ezres perköltség miatt Lévai Katalin ellen

Végrehajtást kezdeményeztek Juhászné Lévai Katalin MSZP-s képviselő, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt elnöke ellen egy állítólag ki nem fizetett 30 ezer forintos perköltség miatt. A "tranzakciót" Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség egykori igazgatója indította.

Végrehajtást kezdeményezett Juhászné Lévai Katalin debreceni szocialista parlamenti képviselővel szemben Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség volt igazgatója, mert - állítása szerint - a politikus 30 ezer forint ki nem fizetett perköltséggel tartozik neki 2008 óta.

Az ügyről Tóth Attila - aki jelenleg a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke - elmondta: Juhászné Lévai Katalin, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt elnöke elvesztett vele szemben egy személyiségi jogi pert, ezért a bíróság a politikust 30 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte 2008 őszén. Tóth Attila azt állítja, hogy a perköltség kifizetési határideje 2008 december ötödike lett volna, de a pénzt - és a kamatait - azóta sem kapta meg. Hozzátette: azért éppen most kezdeményezett végrehajtást Juhászné Lévai Katalin ellen, mert - mint fogalmazott - "mostanra untam meg a dolgot".

Juhászné Lévai Katalin érdeklődésünkre azt mondta: kampányfogásnak tartja a történteket. Hozzátette: nincs tudomása róla, hogy tartozna 30 ezer forint perköltséggel, s ezt az összeget már kifizette volna, ha erről 2008 óta kapott volna bármilyen értesítést vagy felszólítást. Arról sincs tudomása - mondta -, hogy végrehajtás indult volna ellene. Mint mondta, fölvette a kapcsolatot az ügyvédjével annak érdekében, hogy tisztázzák ezt a helyzetet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.