Bíróakasztásról beszél a polgármester

A Nyíregyházi Törvényszék és Ügyészség épülete elé szervez jelképes kivégzést szerdára az érpataki önkormányzat és az Érpatak Modell Országos Hálózata. Az Orosz Mihály Zoltán polgármester által vezetett testület elképzelése szerint „a demonstráción jelképesen akasztásra kerül egy bűnöző ügyész és egy bűnöző bíró, majd megízleltetik velük a pokol tüzét, ami várni fog rájuk haláluk után világromboló és nemzetpusztító tevékenységük miatt".
A szervezők közleménye szerint a demonstrációt azon bírósági és ügyészségi vezetők ellen tartják, „akik a legalapvetőbb törvényeket és jogszabályokat nem ismerik, sorozatosan nem tartják és nem tartatják be azokat. Ugyanakkor alkalmatlan, hivatástudat nélküli, megélhetési bírókat és jogtipró ügyészeket, tartanak pozícióban, akiknek semmilyen felelősségre vonástól nem kell tartani. abc szintű jogsértő magatartásuk semmilyen következménnyel nem jár, mert azt gátlástalanul, vezetői jóváhagyással folyamatosan végzik. Így pusztítják a jogrendet, kiszámíthatatlan és teljesen kaotikus állapotokat generálva a társadalomba".

Az állampolgári jogok biztosa nemrég megrótta a települést, amiért megkérdőjelezik a mélyszegénységben élők emberi méltóságát. Az önkormányzat szerint csak azok a családok érdemesek tűzifára, amelyek "példamutató életet élnek, Érpatak jó hírnevét ápolják".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.