Bírja a Volán a nagyobb forgalmat

A vasutassztrájk miatt megnövekedett utasforgalom nem okoz fennakadást a Hajdú Volán járatain, szükség esetén rásegítő buszokat indítanak - tájékoztatta az MTI-t Balogh Gyula, a Hajdú Volán forgalmi és marketing igazgatója hétfőn délelőtt.

Hajdú-Bihar megyében hétfőn négy rásegítő járatot indított a Hajdú Volán a menetrenden felül. Ezek a vasúton elérhetetlenné vált  Kaba, Hajdúszoboszló, Derecske és Berettyóújfalu irányába  szállítottak összesen mintegy 150-160 utast a hétfő reggeli  csúcsforgalom idején - mondta.

A menetrend szerinti járatokon az igazgató 15-20 százalékos  forgalomnövekedésről számolt be, amely azonban fennakadást nem  okozott a közlekedésben, ha kell a délutáni csúcsforgalomban is  képesek lesznek kezelni a növekvő utaslétszámot - fűzte hozzá. A  megyében közlekedő buszokra a vasúti bérletek érvényesek.

Hozzátette: a MÁV-val kötött megállapodás szerint Budapestre is  indítanak autóbuszokat, amelyeken elfogadják a már megváltott  vonatjegyeket is.

Hétfő délelőtt már négy járat ment a fővárosba, igény szerint  délután is tudnak még közlekedtetni két-három buszt Budapestre,  mindegyik a Stadionok buszpályaudvarra érkezik, a teljes áru menetjegy 3.010 forintba kerül - közölte Balogh Gyula.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.