Bezárták az egri kardiológiát

Orvoshiány miatt nem fogadhat betegeket az Egri Markoth Ferenc kórház kardiológia osztálya – nyilatkozta a Népszabadságnak Bujdosó László regionális tiszti főorvos.

Az intézmény átlagos hétköznapi működtetéséhez négy-öt, a súlyponti kórház feladatainak ellátásához ennél jóval több szakember hiányzik.

– A szakorvosok mellett ápolónők sincsenek mindenütt elegen – mondja a regionális tiszti főorvos.

A hivatal a legsúlyosabb helyzetben lévő kardiológiai osztályt azonnali hatálylyal bezárta, a betegek ellátására  a miskolci megyei kórházat jelölték ki. A kardiológiai szakrendelés viszont üzemel. További négy – a traumatológián, az ortopédián, a bőrgyógyászaton, a rehabilitációs – osztályon is okozhat gondot a szakorvoshiány, ám ott egyelőre nem akkora a baj, hogy ne fogadhassanak betegeket. Bujdosó László elmondta, hogy az országos tiszti főorvos határozata alapján kell rendszeresen ellenőrizniük a betegellátás feltételeit. Amikor a kórházműködtető néhány hónapja megkapta az üzemeltetéshez a hatósági engedélyt, minden rendben volt, a helyzet azóta változott.

– Pótolni fogjuk határidőre  a hiányosságokat – jelentette ki Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. vezetője, aki szerint még kardiológiai betegeket is el tudnak látni, hiszen a belgyógyászati osztály képes diagnosztikai vizsgálatokra, a krónikus betegek ellátására. A sürgősségi ellátás, azaz az infarktus ellátását a HospInvest belépése előtt is a miskolci centrum végezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.