Betörések Algyőn - a nagyfai migránsoktól félnek

Több betörés és besurranásos lopás történt az elmúlt hetekben Algyőn. A helybeliek egy része a közeli nagyfai menekülttáborból kijáró migránsokra gyanakszik. A rendőrség nem ad információt.

Az elmúlt két hétben több betörés és lopás történt a Szegedhez közeli Algyőn.Volt, ahol sikerült a bűncselekmény, másutt elriasztották a betörőt - írja a Délmagyar.hu.

Január 9-én a kisváros központjában Császár József, a polgármester szomszédja azt hallotta, hogy valaki motoszkál az előszobában. Egy idegen kutakodott a család holmijai között. A gazda rákiáltott, mire a betolakodó elszaladt.

Noha a tolvajnak nem sikerült semmit elvinnie, Császár József elhatározta, hogy 150 ezer forintért bekameráztatja a házat. Van ugyan kutyájuk, de az éppen szundikált a tolvaj látogatásakor.

A közeli Csángó utcában nagy testű kutyák is vannak abban a két házban, ahová a hátsó kerítésen hatoltak be ismeretlenek. A tolvajok készpénzt és ékszereket vittek magukkal.

A rendőrség tud a bűncselekményekről, de a nyomozás érdekeire való tekintettel nem ad több információt - közölte a lap munkatársával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Algyőn arra gyanakodnak, hogy a közeli nagyfai menekülttáborból kijáró migránsok közül kerülhettek ki az elkövetők. Császár József, aki egy pillanatra látta elszaladni előszobájából a tolvajt, kizártnak tartja ezt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.