Betegen gyilkosozta el magát a KDNP-s képviselő

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közlése szerint kiragadott részlettel manipulált a hvg.hu, az előzmények nélkül tette közzé kedden néhány másodperces videofelvételét Rubovszky György országgyűlési képviselővel.

A felvételen - amit a HVG a képviselő egészségügyi állapotára tekintettel azóta eltávolított - az látható, hogy a riporter azt kérdezte a kormánypárti politikustól: mit szól ahhoz, hogy nőtt a szegények száma Magyarországon, amióta kormányoznak. A KDNP-s Rubovszky György erre úgy válaszolt, "én nem tudom megérteni", majd a riporterhez fordulva azt mondta, "maguk gyilkosok".

A KDNP közleménye szerint a képviselő megbetegedett, de ennek ellenére részt vett a hétfői és a keddi parlamenti munkában is, lázasan, legyengülve érkezett a parlamenti kupola előtti átjáróhoz, ahol a hvg.hu riportere útját elállva kérdéseket tett fel neki.

Rubovszky György jelezte az újságírónak, hogy nem szeretne nyilatkozni, mert rosszul van - írták, hozzátéve: a videó készítőjét ez nem érdekelte, és még további kérdéseket tett fel az ülésterembe igyekvő képviselőnek, aki immár a 'sokadik erőszakos megszólításra reagált úgy, ahogyan az a videón látható'.

"Félreérthető és a szövegkörnyezetből kiragadott szavai természetesen nem az újságírót kívánták minősíteni, hanem rossz egészségi állapotára utalva hangzottak el" - zárul a közlemény.

Korábban a Magyar Liberális Párt közleményben arra szólította fel a videofelvétellel összefüggésben Rubovszky Györgyöt, hogy kérjen bocsánatot vagy adja vissza mandátumát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.