Betanulták a menetelést: vasárnap 1700 friss rendőr lép szolgálatba

Az év végéig 3500 rendőr kiképzését és a rendőrség állományába történő beléptetését biztosítják a rendészeti szakközépiskolák az Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály ütemterve alapján - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Első ütemben vasárnap 11 órakor tesz ünnepélyes esküt a rendészeti szakközépiskolás, most másodéves, januártól a szakmai gyakorlatát a Készenléti Rendőrségnél töltő, próbaidős hivatásos állomány és a 2011 februártól az állományba került, próbaidős, hivatásos öt plusz egy hónapos rész-szakképesítést szerzők.

Az esküt 1.773 fő teszi le a Hősök terén, ők csütörtökön a Készenléti Rendőrség budapesti laktanyájában tartottak menetgyakorlatot.

A képzést az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában folytatják. A rendészeti szakközépiskolákban jelenleg modulrendszerű, kompetencia alapú 2 év időtartamú, OKJ szerinti "rendőr" szakképesítést adó iskolarendszerű képzés zajlik - írja az MTI.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.