Beszámolt a kormánynak az elszámoltatási biztos

Az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az elszámoltatási kormánybiztoshoz az előző kormányzati ciklushoz köthető ügyekben; Budai Gyulát szerdai ülésén hallgatta meg a kormány - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A közleményben az olvasható: az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztoshoz a jelentés szerint az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az előző kormányzati ciklushoz köthető visszás, vitatható ügyekben. A bejelentések alapján 107 esetben készült a nyilvánosság számára részben vagy egészben elérhető vizsgálati jelentés vagy feljelentés.

Budai Gyula beszámolója szerint mostanáig 46 kormánybiztosi feljelentés tárgyában van még folyamatban nyomozás, további négy ügyben a vádemelés megtörtént, így azok bírósági szakban vannak.

Az elindított eljárásokban összesen 47 személy szerepel gyanúsítottként. Jelenleg még tíz ügy van folyamatban. Az elszámoltatás teljes egészében átlátható, az adatok az elszamoltatas.kormany.hu oldalon elérhetők - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.