Beszáll a Fidesz a Magyar Sziget-es ügyek kivizsgálásába

Részt vesz a Fidesz a parlament nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülésén, amelyet a Magyar Sziget nevű rendezvényen elhangzottak miatt hív össze a testület szocialista elnöke.

Gulyás Gergely, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerdán azt mondta: a Magyar Szigeten elhangzott kijelentéseket nem lehet eléggé elítélni, de azok önmagukban még nem indokolnák a testület rendkívüli ülésének összehívását, azonban az említett rendezvénnyel kapcsolatban meghallgatják az illetékes állami szervek tájékoztatását a kormánypárti képviselők.

Magyar Sziget,  magyar  bakancs, magyar szesz

Elsőként múlt csütörtökön az LMP közölte, hogy kezdeményezi a parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását a Magyar Szigeten elhangzottakkal kapcsolatban. Kedden a szocialisták is bejelentették, hogy a testület azonnali összehívását indítványozzák, mivel "a hírek szerint a Magyar Sziget nevű rendezvényen nyílt, emberellenes rasszista uszításra és a magyar emberek faji alapú meggyilkolására szólított fel a Betyársereg nevű csoport képviselője". Ezt követően Vadai Ágnes, a testület MSZP-s elnöke az MTI-vel azt közölte: összehívja a bizottság ülését.

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón rögzítette, hogy pártja nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel.

A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálatot indított a verőcei Magyar Szigeten tett gyűlölködő kijelentések miatt. Egy a lapnak nyilatkozó büntetőjogász szerint egyes mondatokkal kapcsolatban felmerülhet a közösség elleni izgatás gyanúja.

A cikk szerint a TEK a vizsgálatot Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, jobbikos önkormányzati képviselő és a Betyársereget vezető Tyirityán Zsolt Magyar Szigeten elhangzott kijelentései miatt indította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.