Besült a MÁV ágyúja, magyarázkodnak a Habony-szerződés miatt

A MÁV a korábbi közlésével szemben most azt állítja, hogy Habony Árpádék cégétől nem havi 66 millió forint, hanem hat hónapra 3,3 millió forint hirdetési felületet kap a Lokálban azért, hogy az ingyenes lapot a pályaudvarokon is terjesztik.

Lapunk csütörtöki számában a MÁV tájékoztatása alapján írtunk arról, hogy a vasúttársaság szerződött a Modern Media Grouppal (MMG) ennek alapján hat pályaudvaron – köztük a Keletiben, a Nyugatiban, a Déliben és Kelenföldön – engedélyezték a Lokál terjesztését és elhelyezését újságtartó állványokon. Habonyéknak azért nagyon fontos a jelenlét a pályaudvarokon, mert így könnyen el tudják érni az agglomerációban élőket.

A MÁV kommunikációs igazgatósága lapunk kérdésére azt válaszolta, hogy „A sajtótermék elhelyezésének engedélyezésért cserében a barterszerződés keretében a kiadó 3.311.000, forint (+áfa) értékben hirdetési felületet biztosít a Lokál c. napilapban a MÁV számára". Mivel nem volt egyértelmű a válasz, visszakérdeztünk, hogy milyen gyakorisággal, naponta, hetente vagy, amire a következő választ kaptuk: „Napilapról van szó (tehát munkanapokon)". A válaszból az következik, hogy a MÁV naponta 3,3 millió forint hirdetési felületet kap a Lokáltól.

Ehhez képest a vasúttársaság csütörtökön helyreigazítási kérelmet küldött lapunknak, ebben azt állítják: „A Lokál kiadójával megkötött barterszerződés keretében a MÁV engedélyezi a Lokál kiadójának a sajtótermék elhelyezését és terjesztését (kihelyezett újságtartó állványokban, illetve osztogatók közreműködésével) meghatározott pályaudvarokon, melyért cserében a hat hónapra összesen 3,3 millió forint plusz áfa értékben hirdetési felületet biztosít a Lokálban a MÁV-nak – tehát nem naponta".

Ez azért meglepő, mert fél évre összesen 3,3 millió forint hirdetési felületet kapni a terjesztés engedélyezéséért irreálisan alacsony ár. A Lokált a BKV területén is terjesztik, amiért az MMG ennél havonta többet, 4,3 millió forint bérleti díjat fizet. A BKV és az MMG határozatlan időre szóló területbérleti szerződést kötött, ennek alapján a rikkancsok 81 metró-, HÉV- és villamosmegállóban terjeszthetik Habonyék lapját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.