Bérvita miatt fölmondtak a traumatológusok

Öt baleseti sebészből három felmondott a siófoki kórházban, a nyári szezon kellős közepén, amikor a betegforgalom-növekedés is leginkább a traumatológiai részleget érinti – adta hírül a Sonline.hu.

A három távozó baleseti sebész közül egy Svédországba ment dolgozni, kettő pedig azért mondott fel, mert az anyagiakban nem tudott megegyezni Varga Ferenc főigazgatóval – írja a helyi lap

Lapunknak a főigazgató azt mondta: mostanra megoldódott a helyzet, de azért jelezte a történteket a katasztrófa-védelemnek és az országos tiszti főorvosnak is, hiszen vészhelyzet kialakulása fenyegetett. Elhárult veszély – mondta –, mert a legutoljára távozását bejelentő két sebész felmondását egy hónapos felmondási idővel fogadta el, e közben átmenetileg megoldotta az orvoshiányt, Kecskemétről szerződtetett traumatológusokat a nyár hátralévő részére.

– Amikor külföldre távozó kollégánkat megpróbáltuk pótolni, akkor derült ki, hogy például kaposvári és marcali kollégáink bérének mi csak a felét keressük – idézi a Sonline.hu Szekér Zoltánt, a baleseti sebészeti részleg volt vezetőjét. Mi is csak a megye többi baleseti sebészéhez hasonló fizetést akartunk, s azt kértük még a főigazgatótól, hogy távozott kollégánk pénzét négyünk között helyettesítési díjként ossza fel. Egyikre sem volt hajlandó, tárgyalások helyett inkább a katasztrófa-védelemhez fordult. Pedig mi nem ígérkeztünk el sehová a felmondási időnk alatt sem, szerettünk volna maradni. Nyolc éve együtt dolgozó, szakmailag felkészült traumatológus csapatot vert szét a kórházvezetés.

Varga Ferenc szerint, ha megadja a sebészek által követelt bért, akkor veszélybe kerül a kórház pénzügyi egyensúlya. Mint mondta: az érintett traumatológusok megzsarolták, pedig ésszerű kompromisszumra hajlott volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.