Bérlakás-programot szorgalmaz a Jobbik

Állami bérlakás-építési programot szorgalmaz a Jobbik, szerintük ezzel növelni lehetne a gyermekvállalási hajlandóságot, lassítani a kivándorlást, valamint az építőipar is tőkeinjekciót kapna.

Erről Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese beszélt az MTI-nek vasárnap.A Jobbik bérlakás-építési és otthonteremtési programja "állami segítő kezekkel" elérné azt, hogy több tízezer bérlakás épülhessen Magyarországon - mondta Z. Kárpát Dániel. Hozzátette, pártja szerint a fiatalok elképesztő mértékű kivándorlásának oka a pénz és a minőségi álláshelyek hiánya melett az, hogy elérhetetlennek tűnik számukra az önálló otthon megszerzése.
Szavai szerint a bérlakásokba a mostani piaci bérleti díjak feléért, harmadáért költözhetnének a fiatalok, és pár év után ezen ingatlanok tulajdonjogát is megszerezhetnék "mintegy bekerülési értéken".

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a rendszerrel a kivándorlás lassítása mellett növekedhetne a gyermekvállalási hajlandóság, továbbá az építőiparon keresztül még legalább négy-öt más gazdasági ág kapna "egy hatalmas tőkeinjekciót". Csak magyar kivitelezőkkel dolgoztatnának és hazai beszállítói hálózatot építenének ki. A Jobbik frakcióvezető-helyettese reagált Rétvári Bence kereszténydemokrata politikus Magyar Nemzetnek adott, szombati nyilatkozatára, amely szerint több megoldást is kidolgoztak már a devizajogszabályra. Z. Kárpát Dániel kijelentette: "meglepőnek és arcátlannak" tartják a kormánypárti képviselő azon megnyilvánulását, hogy nekik már kész csomagjuk van a problémakör kezelését illetően, de ezt majd a választások után terjesztik be. Kétharmados felhatalmazással a kormány át tudná vinni a választásokig a programját; kampánytémává silányítani több százezer ember gondját, elképesztően arcátlan - értékelte.

 


Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.