Bérfejlesztést követel az MSZP az egészségügyben

Az MSZP az egészségügyi dolgozóknak azonnali, hosszú távú, és kiszámítható bérfejlesztést kínáló életpályamodellt követel.

Garai István Levente szocialista országgyűlési képviselő által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kormányra kerülése előtt a Fidesz az egészségügy megmentését, az ágazatban dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését ígérte. "Orbán Viktor például azt mondta, az egészségügyi dolgozók egyszeri, nagyarányú béremelésre számíthatnak" - hangsúlyozta a képviselő, aki szerint "megmentés helyett az elmúlt időben szinte menthetetlen helyzetbe kormányozták az egészségügyi ellátórendszert".

Az MSZP felszólítja a Fideszt: haladéktalanul lépjen annak érdekében, hogy az egészségügyben tapasztalható, az elmúlt hónapokban felgyorsult dolgozói elvándorlást megakadályozza.

Garai István Levente ennek kapcsán megjegyezte, hogy "a hírek szerint mindössze néhány tucatnyian jelentkeztek" a rezidensek tömeges elvándorlásának megakadályozására létrehozott ösztöndíjprogramra. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ezt a programot hatszáz helyre hirdették meg, miközben jelenleg már legalább 3000-3500 rezidens akarja elhagyni a rendszert, további 2500 gyakorló orvos is a "határon mozog", és a nővéri, szakápolói állomány jó része sem hazánkban képzeli el a jövőjét - írta a szocialista képviselő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.