Bérelt járványkészültség, Heller-interjú, gólyák a kamerában

Magyar Nemzet: Késik az influenzavédelem. Népszava: Heller Ágnes szerint egyelőre nincs politikai antiszemitizmus. Kelet-Magyarország: Webkamera előtt kelnek ki a gólyafiókák.

A közbeszerzés miatt még nem tudták megvenni az influenza elleni védőeszközöket, írja
Bérelt járványkészültség című cikkében a Magyar Nemzet. „Hiába döntött az egészségügyi miniszter arról, hogy az új influenzajárvány miatt mennyi maszkot, tűt, fecskendőt és gyógyszert kell vásárolnia az államnak, a beszerzést intéző Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetnek nincs mentessége a közbeszerzési eljárás alól, így akár hónapokba is beletelik, mire megszerzik a szükséges eszközöket." „Egy nagykereskedőnek fizet azért, hogy »bérbe adja« más szóval »készletben tartsa« az árut. Ha lezárul a közbeszerzési eljárás - s nem ez a vállalkozás nyer -, akkor a készlet felszabadul, s azt a cég a piacon szabadon értékesítheti. Azt senki nem árulta el, hogy mit tartalmaz a készlet, és azért mennyit fizet az állam" - áll a lapban.

A néhány nap múlva 80 éves Heller Ágnessel közöl interjút a Népszava. A filozófus szerint annak idején „az MDF és az SZDSZ mint két erős párt megállapodhatott volna egy koalíciós kormány létrehozásában, és ezzel megelőzhették volna azt, hogy szélsőséges szekértáborok alakuljanak ki Magyarországon". Arra a kérdésre, hogy „fennáll-e a veszélye annak, hogy a társadalmi antiszemitizmus a politikai antiszemitizmus szintjére emelkedjen?", azt válaszolja: „Ebben a pillanatban nem hiszem, hogy ez megtörténik. Nem tudom, mit hoz a holnap vagy a holnapután, de pillanatnyilag nem hiszem, hogy lenne akár egyetlen párt is, amely kormányra, hatalomra kerülve aktív politikai antiszemitizmust vezetne be Magyarországon. A Fidesz sem fog ilyesmit tenni. A közeljövőben ezt nem látom valószínűnek. Hogy mi történik a távoli jövőben, azt nem tudhatjuk..."

A nagyhalászi gólyákat sokan figyelik, írja a Kelet-Magyarorország. Tavaly webkamerát irányítottak egy gólyafészekre, és bekerült az EarthCam Top 10-be (a webkamerán figyelhető területek listájára). Tízezrek követik a szabolcsi település református templomának tornyára szerelt kamera képét. Most különösen érdemes a gólyákra kattintani, és megnézni, mi történik a fészekben, mert mostanában kelnek ki a fiókák. A fészekben öt tojás van. A kamera képe itt érhető el.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.