Áll a bál Kabán: a helyi gazdák itt sem kaptak állami földeket

Összesen 290 hektár állami földterületre pályáztak a helyi gazdák a Hajdú-Bihar megyei Kabán, a siker érdekében még polgári jogi társulást is létrehoztak, de a napokban kiderült: egyikük sem nyert. A térség fideszes parlamenti képviselője "elképzelhetetlennek" tartja, egy ilyen komoly agrárkultúrával rendelkező településen csaknem harminc földbérleti pályázatból egy se nyerjen.

Amint az a Hajdú-bihari Napló mai számában olvasható: áll a bál a kabai határban, a tizenhat helyi gazdálkodó már meg is kapta az elutasító határozatot. Mint a megyei napilapnak elmondták, nem csak az fáj nekik, hogy a vesztes pályázat fejenként több mint 200 ezer forintjukba került, hanem az, hogyaz állami földeket más településen élő emberek nyerték el.

A lap szerint az egyik állítólagos nyertes Módos Imre bihartordai polgármester, a másik Lendvai Csaba püspökladányi főállatorvos, az ő érdekeltségében lévő családi vállalkozás átmenetileg 120 hektár állami földet bérelt a kabai határban, a mostani pályázaton pedig 50 hektárhoz jutott.

A Hajdú-bihari Napló megszólaltatta a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Bodó Sándort, aki azt mondta: reméli, hogy egy pályázati folyamatba kívülről senkinek nincs módja beavatkozni, azt viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy egy ilyen komoly agrárkultúrával rendelkező településen csaknem harminc helyi földbérleti pályázatból egy se nyerjen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.