Beperelte a Belügyminisztériumot Edelény polgármestere

A vis major-támogatások miatt pereli Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere a Belügyminisztériumot. A bíróság az első tárgyalást november 15-én tartja.

Tavaly nyáron a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város a Bódva addig soha nem látott mértékű áradatával küzdött, a BM ugyanakkor nem tartotta megalapozottnak Edelény vis maior-igényének egy jelentős részét, ezért a védekezési költségeknek csak a felét fizette ki, az átutalt védekezési előlegnek pedig egy részét visszakövetelte – írta az Észak-Magyarország hétfőn.

Molnár Oszkár a lapnak elmondta: az árvízi védekezésre 340 millió forintot költöttek, ebből 170 millió forintot térített meg a szaktárca, a hiányzó összeget a város költségvetéséből kellett-kell kigazdálkodni, ami komoly nehézséget jelent az önkormányzatnak.

A város vezetői már februárban jelezték, hogy amennyiben a szaktárca nem gyakorol méltányosságot, perre viszik a dolgot. Csiszár Miklós jegyző akkor elmondta: eddig sem méltányosságra, sem perre nem volt még példa. Az önkormányzat egyébként a Edelény honlapján nyilvánosságra hozta a támogatásokkal kapcsolatos valamennyi dokumentumot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.