Beosztott nélküli főosztályt kapott a kirúgott egyetemi kancellár

A Népszabadság Online információi szerint évek óta üresen álló főosztály vezetői posztját kapta meg a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatalban (NKFIH) az Óbudai Egyetem leváltott kancellárja.

Monszpart Zsolt kancellári megbízását Orbán Viktor 2016. augusztus 31-gyel vonta vissza. A megbízás eredetileg 2014-től 2017. november 17-ig szólt. A döntés egy hete jelent meg a Magyar Közlönyben, hátteréről azonban nem tudni sokat, mert a határozatban nem szerepelt indoklás, csupán annyi, hogy a leváltást Balog Zoltán miniszter kezdeményezte.

Az eltávolított kancellár azonban nem maradt állás nélkül az állami szférában: az NKFIH innovációpolitikai főosztályán lett megbízott főosztályvezető.

A főosztály szerepel ugyan a hivatal szervezeti struktúrájában, de évek óta nem működött, és jelenleg egyetlen beosztottja sincs.

Az állami innovációs politika újdonsült meghatározója az egyetemi kancellárság előtt az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, majd a Budapesti Szennyvíztisztítási Kft. alelnöke is volt, de dolgozott korábban a Stockholmi Magyar Nagykövetség kereskedelmi osztályán is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.