Benzinkút - a félkarú rabló

Lezárult a Népszabadság Mérlegeljen-kampányának részeként indított online szavazás. Összesen tízezer szavazat érkezett az olvasók ötleteire, íme a végeredmény és a nyertesek.

A Népszabadság átalakulása alkalmából indított játékunkban arra kértük a Nol Facebook-csoportjának tagjait, hogy küldjenek a Mérlegeljen-kampányunkban megjelent plakátokhoz hasonló, áthallásos ellentét-párokat megadott képekhez. Összesen 20 piktogramhoz vártunk ötleteket, és mindegyikhez legalább száz felirat-javaslatot kaptunk. Ezek közül szűrtük ki a legeredetibb, legtalálóbb 40 ötletet, amelyeket a Nol-on szavazásra tettünk fel. Összesen több, mint 10 ezer szavazat érkezett április 20-ig, a legtöbben - csaknem hátszázan - a 'benzinkút-félkarú rabló' párra szavaztak. A második helyezett az 'euró-vízió' páros lett, a dobogó alján a 'színházi maszkok-országimázs' végzett. A ranglistát az alábbi táblázatban foglaltuk össze, a top 10 ötletet pedig a képre klikkelve lehet megnézni, de a képgaléria itt is elérhető.

Dobogós mérlegelők

A három dobogós ötlet gazdáját Népszabadság-előfizetéssel jutalmazzuk:a Facebook-csoportunk tagjai közül Kerekes Orsolya 1 éves, Szűcs Gábor és Németh Csilla pedig 3 hónapos előfizetést nyert. Gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjük mindenkinek, aki ötleteléssel, szavazással részt vett a játékban. A legtöbb szavazatot kapott ötletek közül egyet, vagy többet megjelentetünk a Népszabadság kampányhirdetései között.

A Facebook-forduló

A Nol-csoportban körülbelül 2 ezer ötletet kaptunk az albumunkba feltöltött 20 piktogramhoz. Ezekből végül 10 képet és hozzájuk 4-4 felirat-ötletet emeltünk be a szavazásra. Válogatásunkban egyaránt szerepeltek a facebookosok által preferált, illetve kevesebbet 'lájkolt', de szerintünk kreatív, szellemes, találó kép- felirat párok.

A szavazás

 Eredmény
Hely Piktogram Felirat Voks
1. Benzinkút Félkarú rabló 694
2. Euró Vízió 611
3. Színházi maszkok Országimázs 466
4. Férfi, női sziluettek Három szavazat 449
5. Híd Szakadék 443
6. Mérleg Súlytalanság 437
7. Körforgalom Célegyenes 351
8. Szünet-jel Lendület 345
9. Jin-jang Öntudathasadás 330
10. Tetszik Le vele! 325

Április 20-ig összesen több, mint 10 ezer szavazat érkezett a 40 ötlethez. A képek közül a benzinkút-ábra, az euró-jel, a színházi maszkok és a férfi/női alakokat ábrázoló piktogram váltotta ki a legnagyobb érdeklődést. A benzinkútnál a félkarú rabló felirat jóval több szavazatot kapott, mint a 'kritikus tömeg', vagy a 'gémeskút', az euró-jelnél pedig a 'vízió' felirat nyert, cáfolva előzetes várakozásunkat, miszerint biztos a pengő lesz a befutó. Nem került fel a dobogóra a férfi-női kép, pedig a 'három szavazat' feliratra is több, mint négyszázan szavaztak. Négyszáz fölötti voksot kapott a 'híd-szakadék' és a 'mérleg-súlytalanság' páros, tehát nagyjából a képek felére érkezett átlag fölötti számú szavazat. A z átlagosnál kevesebb embernek tetszett a 'körforgalom-célegyenes', vagy a 'tetszik-le vele' ellentétpár. (A tízes toplistát Facebook-oldalunkra is feltöltöttük).

Viszlát a lapban

A legnépszerűbb kép-felirat párok közül választjuk ki azokat az ellentétpárokat, amelyek szerintünk is passzolnak a Népszabadság arculatához, kampányához, ezeket lapunk olvasói hamarosan viszontláthatják.

mérlegelj
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.