Benyújtotta népszavazási kezdeményezését a Jobbik

Benyújtotta a Jobbik a termőföld védelme érdekében kezdeményezett népszavazási kérdését a Nemzeti Választási Bizottságnak.

A végleges kérdés úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés olyan határozatot fogadjon el, amelyben felkéri a Kormányt uniós csatlakozási szerződésünk módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a magyar termőföld tulajdonjogát a magyar állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg?"

Magyar Zoltán jobbikos képviselő emlékeztetett: idén május 1-jén lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma, de az elmúlt kormányok semmilyen garanciát nem hoztak a magyar föld magyar kézben tartása érdekében.

Az MTI kérdésére a jobbikos politikus elmondta: az NVB-nek 30 napja van arra, hogy döntsön a népszavazási kezdeményezésről, azonban a vonatkozó törvények értelmében választást megelőző és követő 40-40 napban nem lehet aláírásokat gyűjteni. Így csak az országgyűlési és az európai parlamenti választások után, várhatóan nyáron kezdheti meg leghamarabb a szükséges kétszázezer aláírás összegyűjtését az ellenzéki párt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.