Bencsik szerint lőni kellett volna a Sándor-palota erkélyére?

Furcsa bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, aki az Együtt-PM aktivistáira utalva azt írta: "Ha ezek az emberek ugyanezt a washingtoni Fehér Házzal teszik, az őrség lelövi őket... Hol volt a Terrorelhárítási Központ?".

- Ha ezek az emberek ugyanezt a washingtoni Fehér Házzal teszik, az őrség lelövi őket... Hol volt a Terrorelhárítási Központ? Miért nem volt képes megvédeni a közintézményeket? Miért védtelen a provokációktól a magyar állam? - írja Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, a Békemenet egyik szervezője mai Facebook-bejegyzésében annak kapcsán, hogy az Együtt-PM aktivistái délelőtt fölmásztak a Sándor-palota erkélyére.

Mint Bencsik András írja, "a köznyugalmat provokáló tüntetők aligha volnának képesek átjutni Budapesten az izraeli, amerikai vagy angol követség kerítésén, s ha sikerülne nekik, úgy járnának, mint ami a nevezett országok fővárosaiban látható: keményen lecsap a biztonsági szolgálat a közintézmény szuverenitását sértő tüntetőkre".

Szerinte "úgy tűnik, ahol erős az állam, erős a demokrácia, s ahol gyenge, ott gyenge a demokrácia is, mely az anarchisták támadásaitól akár össze is omlhat. A dolog logikájából következik, hogy a biztos vesztésre álló baloldal egyetlen esélye a magyar demokrácia megrendítése, melyre az elkövetkező két hónapban igazából már csak egy nagy alkalom kínálkozik: március 15. Ha addig nem változik semmi, meg fogják próbálni".

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.