Bemutatták az új járási vezetőket

Tizenhárom járási hivatal működik január elsejétől Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölték az érintett szervezetek vezetői pénteken.

Vinnai Győző, a megyei kormányhivatal vezetője, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője az intézmény sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta az új járási vezetőket, elmondta: járási székhely lesz Baktalórántháza, Csenger, Fehérgyarmat, Ibrány, Kemecse, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári, Vásárosnamény és Záhony.

Mátészalkán Fülöp István, Nagykállóban pedig Karakó László - mindkettő a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője - lesz a járási hivatalvezető. Fülöp István korábban Mátészalka alpolgármestere, Karakó László pedig Gávavencsellő polgármestere volt.

A csengeri járást Nagy Miklós Tyukod, a fehérgyarmatit pedig Lakatosné Sira Magdolna - ő szintén a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője - Túristvándi jelenlegi polgármestere irányítja majd. Összeférhetetlenség miatt mindketten távoznak önkormányzati vezetői tisztségükből, így Tyukodon és Túristvándiban időközi polgármester-választást írnak ki a télen.

A többi járási hivatalvezetői helyre szintén közigazgatási gyakorlattal rendelkező szakembereket, települési jegyzőket, térségi kormányhivatali dolgozókat, okmányirodai és állam kincstári vezetőket neveztek ki.

A járási hivatalok elsősorban okmányirodai, valamint gyermekvédelmi és gyámügyi feladatokat látnak el, valamint egyéb szociális, környezet- és természetvédelmi ügyekben intézkednek. Az intézmények szakigazgatási szerve lesz a járási gyám-, az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző- és a földhivatal, valamint a munkaügyi kirendeltség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.