Belvárosi lakásügy: feljelentést tesz az Együtt-PM

Az Együtt-PM feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Szentgyörgyvölgyi Péter fővárosi, V. kerületi fideszes polgármesterjelölt lakásvásárlásával kapcsolatban – mondta szerdai sajtótájékoztatóján az ellenzéki szövetség társelnöke.
Juhász Péter szerint vagy a csalás vagy a hűtlen kezelés, de mindenképpen bűncselekmény gyanúját veti fel az, hogy az V. kerületi alpolgármester csökkent értéken vásárolhatott lakást a kerületben úgy, hogy az eddigi információk szerint két értékbecslés is készült a lakásról, amelyek 8 millió forintos eltérést mutatnak.

A politikus további két bírósági eljárás kezdeményezéséről is beszámolt, mert elmondása szerint két közérdekű adatigénylésükre sem kaptak választ a kerülettől a témában. A többi közt arra is választ kértek ezekben, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor, aki a kerület tulajdonosi bizottságának tagja, részt vett-e a testvére ingatlanvásárlását érintő döntésben.

Juhász Péter arra szólította fel Rogán Antal fideszes polgármestert: számoljon el a belvárosi önkormányzat ingatlangazdálkodásával kapcsolatban.

Korábban az ügy kapcsán a polgármesteri hivatal lapunkkal azt közölte: Szentgyörgyvölgyi Péter lakásának esete semmiben nem különbözik sok más belvárosi lakás esetétől. A lakás értékbecslését igazságügyi értékbecslő végezte. Több, mint 2000 egyszerű önkormányzati bérlő esetén pont ugyanígy járt el Belváros-Lipótváros önkormányzata, ennyien vehették meg hasonló árakon a lakásaikat. Köztük baloldali önkormányzati képviselők, például Pásztor Tibor, aki 50%-os kedvezménnyel, 7 246 750 forintért vagy Kovács Alex, aki szintén ekkora kedvezménnyel 10 364 800 forintért vásárolta meg belvárosi lakását - írták közleményükben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.