Belső vizsgálat indult az FKF-nél

A XVIII. kerület szocialista alpolgármestere, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) felügyelőbizottsági elnöke cáfolja, hogy tudomása lett volna a céggel kapcsolatos, a rendőrség által vizsgált ügyekről.

Szaniszló Sándor csütörtökön közleményben arra reagált, hogy a Fidesz XVIII. kerületi politikusai azt firtatták, a szocialista politikusnak volt-e tudomása arról, hogy a FKF-et "egyfajta házipénztárnak használták az MSZP-SZDSZ-es városvezetők".

Ughy Attila Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselőjelölt és Lévai István Zoltán, a XVIII. kerületi Fidesz-frakció vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében pártjuk nevében választ kért Szaniszló Sándortól arra: ha tudott róla, hogy az MSZP-SZDSZ-es városvezetők "házipénztárnak használták" az FKF-et, miért nem jelentette a hatóságoknak, és miért nem indítványozott vizsgálatot.

Szaniszló Sándor az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta: csakúgy mint a felügyelőbizottság többi tagjának, neki sem volt tudomása a napvilágot látott esetekről. Arról is tájékoztatta a fideszes politikusokat, hogy a felügyelőbizottság vizsgálatot rendelt el, és a törvényeket betartva fog eljárni az ügyben.

Amennyiben a vizsgálat felelősséget állapít meg, a testület a leghatározottabb lépéseket fogja tenni a felelősökkel szemben - hangsúlyozta az fb elnöke.

Szaniszló Sándor közölte: emlékezteti Ughy Attilát és Lévai István Zoltánt, hogy az FKF Zrt. felügyelőbizottságának a Fidesz által delegált tagja, Endrédi István a testület ülésein jelen volt, az testület elé terjesztett dokumentumok többségét támogatta.

Ughy Attilának és Lévai István Zoltánnak a pártjuk által delegált felügyelőbizottsági tag véleményét kellene kikérniük az ügyben - vélekedik az MSZP-s alpolgármester, aki szerint a két politikus e helyett "a botránypolitizálást" választotta.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya szerdán rendelt el hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást ismeretlen tettes ellen az FKF gazdálkodásával kapcsolatban.

A nyomozás elrendelését több hónapig tartó adatgyűjtés előzte meg - írták, hozzátéve: "2010 februárjában a gazdaságvédelmi nyomozók a BKV-val összefüggésben folytatott nyomozás során olyan információk birtokába jutottak, melyek a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél is felvetették annak gyanúját, hogy olyan tanácsadói szerződések születtek, melyek nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak".

A Magyar Nemzet "Az FKF-et is szétlopták?" címmel kedden, címlapon közölt, a HírTV információira hivatkozó írásában azt állította, hogy a BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. is az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelyévé vált az utóbbi években.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.