Belső vizsgálat helyett feljelentés a szegedi egyetemen

Feljelentést tett a szegedi egyetem a bölcsészkar volt HÖK-elnökének állítólagos visszaélésével kapcsolatban – közölte a Magyar Nemzettel Szabó Gábor rektor.

A hvg.hu adta hírül, hogy piramisrendszerben akarta beépíteni a diákokat a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe Mechler Ákos, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészkari hallgatói önkormányzatának akkori (2010/2011) elnöke. A lap birtokába jutott hangfelvétel szerint a volt diákvezető hallgatótársait győzködi arról, hogy lépjenek be az egyesületbe, és szervezzenek maguk alá öt-öt újabb embert, cserébe munkát kapnak a hallgatói önkormányzattól, viszont a fizetésük tíz százalékát be kéne fizetniük „felfelé”. Az egyik diák kérdésére, hogy mi történik, ha nem lép be, Mechler Ákos állítólag úgy felelt, hogy akkor nem folytathatja a filmklubos tevékenységét.

A Magyar Nemzet mai számában Szabó Gábor rektor azt mondja: "az egyetem nem indít belső vizsgálatot vagy fegyelmi eljárást, mert a fegyelmi ügyek egy év alatt elévülnek. Megjegyzem, jelen esetben az intézményen túlmutató, bűncselekmények gyanúját is felvető ügyről van szó. Mivel nyomozati jogkörünk nincs, ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk".

Mechler Ákos egyébként már nem tagja a kari HÖK-nek, és nem is jár az egyetemre. A lap úgy tudja, tavaly júniusban szerzett – 14 félév után – történelem alapszakos diplomát, de informatikus könyvtáros szakon még most is van passzív hallgatói státusa.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.