Belső rendőrségi vizsgálat a meztelenre vetkőztetett tüntetők miatt

Belső vizsgálatot rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya, tisztázni annak jogszerűségét, miért vetkőztették meztelenre a Gyorskocsi utcában azt a két férfit, akit a Kossuth térről állítottak elő, mert az ünnepségen azt kiabálták, "Gyurcsány, takarodj!"

Belső vizsgálatot rendelt el kedden Budapest rendőrfőkapitánya, hogy tisztázódjon, megfeleltek-e a jogszabályi előírásoknak a március 15-én, a Kossuth térről előállított két férfi rendőrségi fogdába történő befogadásának körülményei - közölte a rendőrség honlapján a BRFK.

A közlemény szerint a belső vizsgálatot a médiában megjelent információk alapján rendelték el. Ígéretük szerint a vizsgálat eredményérről haladéktalanul tájékoztatni fogják a közvéleményt.

A Magyar Nemzet keddi számában számolt be arról, hogy a Kossuth térről előállított két, a miniszterelnököt hangosan bíráló fiatalembert a Gyorskocsi utcában meztelenre vetkőztették és "alaposan megvizsgálták a testrészeiket".

Egyikük - egy jogász - a lapnak nyilatkozva azt mondta: háromszor le kellett guggolnia, illetve felszólították arra is, hogy emelje fel a talpát és mozgassa lábujjait. A lap cikke szerint amikor a fiatalember rákérdezett, hogy minderre miért van szükség, azt a választ kapta, hogy tegyen panaszt, ha valami nem tetszik neki.

A napilap beszámolója szerint két fiatalember az előállításuk előtt ünnepségen azt kiabálta: "Gyurcsány, takarodj!" és "Hazaáruló!".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.