Kitört a belharc a Fideszben

Hatalmi harcok kezdődhettek a Fideszben a most létrehozandó Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemzőközpont (TIBEK) felügyeletéért – értesült a Magyar Nemzet.

A különleges jogosítványokkal rendelkező szervezet az ötpárti konszenzusos javaslat alapján Pintér Sándor belügyminiszter alá tartozna, ám a lap úgy tudja, Lázár János miniszterelnökségi miniszter is szemet vetett rá. Egyelőre azonban csak annyi biztos, hogy a terrorellenes javaslatcsomag tárgyalását az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön – az utolsó pillanatban, a zárószavazás előtt – elhalasztotta. Információnk szerint a halasztást a törvényalkotási bizottságban azzal indokolták, hogy a kormány időt kért, mert egyes technikai részletkérdésekben tárcaegyeztetést tart indokoltnak.

Valamilyen zavar talán lehet a kormányoldalon Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint, de azt nem tartja életszerűnek, hogy a TIBEK valóban Lázár tárcájához kerülhetne. Álláspontja szerint ez az egész rendszer működőképességét veszélyeztetné, hiszen akkor a Miniszterelnökség áttételesen a BM alá tartozó szervezeteket is felügyelne, ami eléggé értelmetlen ötlet. Egyébként az MSZP ilyen megoldást aligha tudna megszavazni – tette hozzá.

Az LMP meggyőződése és következetesen képviselt álláspontja, hogy a széttagolt terrorellenes szervezetrendszer súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A hatékonyságnak ez mindenütt az egyik legfőbb akadálya – kommentálta a Magyar Nemzet értesüléseit kérdésünkre Schiffer András társelnök. Ezt nemcsak szakmai megfontolásokból tartja elfogadhatatlannak, hanem azért is, mert elég abszurd, hogy minden terület egyetlen ember irányítása alá tartozzék. Efféle módosítást az LMP sem támogatna – mondta a társelnök.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.