Belharcok az MSZP XV. kerületi pártszervezetében

Az MSZP XV. kerületi elnöke megdöbbenéssel fogadta a polgármester döntését, aki felfüggesztette párttagságát.

Tóth Imre, az MSZP XV. kerületi elnöke értetlenül és megdöbbenéssel fogadta, hogy Hajdu László, a kerület szocialista polgármestere felfüggeszti párttagságát, és függetlenként kíván indulni a közelgő önkormányzati választásokon. Döntését Hajdu László csütörtökön az MTI-nek azzal indokolta, hogy pártszervezetében megbomlott az egység, ellenséges környezet veszi körül, a döntésekben nem vehet részt, és saját párttársai hazugságokat terjesztenek róla. A politikus úgy fogalmazott, hogy volt pártjában

2006-ban indult el a "darálás", azóta folyamatos megaláztatások érik. Tóth Imre az MTI-nek küldött közleményben Hajdu László döntésére reagálva kiemelte: az MSZP fórumain, elnökségi ülésein, megbeszélésein, így a párt XV. kerületi szervezetében is minden esetben demokratikus hozzák meg a döntéseket. Aláhúzta, hogy így történt ez az ő polgármesterré jelölésekor is. Tóth Imre megjegyezte, hogy a párt döntését Hajdu László kezdetben tudomásul vette, és őt is támogatásáról biztosította.

A párt XV. kerületi elnöke hangsúlyozta: Hajdu Lászlónak törvény adta joga, hogy független jelöltként elinduljon a választásokon, de a párt alapszabálya alapján "meg kell szüntetnünk Hajdu László tagsági viszonyát, és törölni kell adatait a nyilvántartásból".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.