Belharcok a kormányban?

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára kezdeményezte Vasváriné dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését - értesült az MTI minisztériumi forrásból.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya az MTI kérdésére írásban azt közölte: a minisztérium "sajtóértesüléseket nem kommentál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető miniszter jogkörébe tartozik a tárcánál dolgozó helyettes államtitkárok kinevezésének és felmentésének kezdeményezése. A miniszter augusztus 20-ig szabadságát tölti" .

Az utóbbi napokban sajtóhírek jelentek meg arról, hogy távozik posztjáról Nyitrai Zsolt államtitkár, ám azokat a fejlesztési tárca cáfolta.

A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta, hogy multiérdekek álltak az infokommunikációs államtitkár felmentéséről szóló, a Magyar Hírlapban megjelent hír mögött. A lap szerint a híresztelés elterjesztésével befolyásolni próbálták a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai tervezésének beindítását, amelynek során Nyitrai Zsolt tevékenysége elsősorban egy telekommunikációban érdekelt nagyvállalat és a mögötte álló üzletemberek érdekeit sértette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.