Beleszólást kér a szakma a médiacsomagba

A médiát érintő törvényjavaslat parlamenti vitájának elhalasztását és az egyeztetések azonnali lefolytatását kéri a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Lapkiadók Egyesülete és a Sajtószakszervezet.

Az új jogi keretek megteremtését, illetve a régiek módosítását jelentő törvénycsomag "mintegy médiaalkotmányként" célozza szabályozni a széles értelemben vett médiatartalmakat, kivált a közszolgálati médiumok működését.

A több ponton méltányolható, más elemeiben erősen vitatható javaslat a társadalmi nyilvánosság és a szakmai szervezetek teljes mellőzésével készült - hangsúlyozta a közlemény.Mint írták, a szakmai párbeszéd és vita elengedhetetlen a törvény-előkészítés fázisában. A három szakszervezet további szervezetek csatlakozását várja.

A Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselők által múlt pénteken benyújtott csomag nyomán átalakulna a médiafelügyelet és a közszolgálati média szervezetrendszere. A tervezettel, és a társadalmi vita szükségességével kapcsolatban hétfőn nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (PHDSZSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és a Nemzeti Média Kerekasztal (NMK).

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.