Belebukott a tűcserébe Trócsányi kabinetfőnöke

Még múlt héten lemondott Trócsányi László igazságügyi miniszter kabinetfőnöke, Hajas Barnabás, "figyelemmel arra, hogy a józsefvárosi tűcsereprogrammal kapcsolatban felmerült személyes érintettsége" - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) hétfőn.
A közlemény szerint Hajas Barnabás szeptember 30-án mondott le kabinetfőnöki tisztségéről, a tárcavezető pedig még aznap elfogadta a lemondását, és "az illetékes hatóságok vizsgálatának eredményétől függően hozza meg a további döntését".

A Népszava internetes oldalán vasárnap este jelent meg egy cikk, amely szerint Hajas Barnabástól - aki az ombudsmani hivatal volt munkatársa - származhatnak azok a kifotózott ombudsmani hivatali levélrészletek, amelyek alapján a Magyar Nemzet közzétette a józsefvárosi tűcsereprogram ügyében írt cikkeit.

A Magyar Nemzet említett írásai szerint az ombudsmani hivatal a VIII. kerületi tűcsereprogram beszüntetéséről szóló jelentése nyilvánosságra hozásának időzítéséről előzetesen egyeztetett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettel. Az ombudsmani jelentés szerint a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő.

Az önkormányzat közleményben utasította vissza a jelentés megállapításait. Az ügyben az Országgyűlés igazságügyi bizottsága meghallgatta Székely László alapjogi biztost, de a testület nem állapított meg szabálytalanságot az ombudsman részéről a tűcsereprogram-jelentéssel összefüggésben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.