Bekeményít a MÁV?

Rakóczki Lajos, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) szakági ügyvivője szerint a MÁV "bekeményített", elkezdte leváltani a sztrájkolókat.    

Az ügyvivő kedden reggel elmondta: a vasúttársaság Hatvanban, Aszódon és Rákoson leváltotta a rendelkező külső forgalmi szolgálattevőt.

A szakszervezet adatai szerint a Keleti pályaudvarra sem Miskolc, sem Szolnok felől nem érkeznek vonatok. A Keletiben a forgalmisták és a tolatócsapat, valamint a kocsivizsgálók és a jegyvizsgálók is sztrájkolnak. A Déliben áll a forgalom a kocsivizsgálók sztrájkja miatt.

A Nyugatiban a forgalomirányítók közül nem sokan csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, a kocsivizsgálók egy része sztrájkol csak, őket azonban helyettesítik a műhelyből - mondta el az ügyvivő.

A jegyvizsgálók közül a reggeli műszakváltáskor Szolnokon 19-ből hárman, Cegléden 17-ből ketten, Győrött pedig 6-ból ketten vették fel a munkát -  tájékoztatta az MTI-t Rakóczki Lajos. Mindez azt jelenti, hogy Szolnokról és Ceglédről csak egy-egy vonat tud közlekedni Budapestre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.