Bekamerázzák a Combinókat

Kamerarendszer lesz a Combinók utasterében, és a hajók is bekerülnek a BKK utastájékoztató rendszerébe. Csaknem 600 millió forintért.

Bővíti a BKK a fővárosi tömegközlekedési forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert, a FUTÁR-t. Az eredetileg 2010. október 27-én aláírt szerződés bővítéséről két különálló szerződést írt alá a SYNERGON Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a SYNERGON Integrator Kft. és a BKK Zrt. – olvasható a BÉT honlapján.

A megállapodások részeként a SYNERGON Integrator Kft. idén az utazási szokások változása alapján frissíti a rendszert, amelynek bővítése azért is szükséges lesz, mert új járműveket helyeznek forgalomba a közlekedési társaságnál. A járműpark megújulásával összhangban további fejlesztéseket valósít meg a cég. A két szerződés összértéke 591 millió forint. 

Kamerarendszert szerelnek fel a Combino-villamosokra, valamint a BKK hajójáratait is integrálják az információs rendszerbe. A megállapodások kitérnek a korábban nem szerződött új típusú járművek fedélzeti kijelzőinek telepítésére, a mobil utastájékoztatási rendszer megvalósítására, és komoly feladatot jelent a FUTÁR rendszerbe illesztett, de időközben leselejtezett járművekbe szerelt rendszerek áttelepítése a még szolgálatban álló buszokba, villamosokba.

– A most aláírt megállapodások lehetőséget nyújtanak a BKK számára, hogy a 2010-ben összeállított követelményrendszerben még nem ismert, vagy azóta megváltozott igényeket kiszolgálja és a szerződés aláírása óta folyamatosan megújuló járműparkot is a FUTÁR rendszerébe illeszthesse – nyilatkozta Dobos Attila vezérigazgató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.