Beindulhat az Elvis-tábla turizmus

A héten helyezik ki az új Széll Kálmán tér és Elvis Presley park utcatáblákat Budapesten, miközben a BKV folyamatosan cseréli a villamosok és buszok tábláit. A BKV-nak 21,5 millióba kerül a táblacsere.

Ezen a héten helyezik ki Budapesten az új utcanévtáblákat, miközben a BKV is folyamatosan cseréli a villamosok és a buszok tábláit - adta hírül az Index.

A volt Roosevelt térre már ki is került a Széchenyi István tér tábla, az egykori Moszkva térre pedig néhány napon belül rakatja ki a II. kerületi önkormányzat az új Széll Kálmán tér táblákat, mint ahogy a Margit híd budai hídfőjénél az Elvis Presley park táblákat is. Az Elvis-táblákból két tartalékot is legyártottak, az előzetes érdeklődésből ugyanis arra lehet következtetni, hogy a táblák nagyon hamar a gyűjtők zsákmányaivá válhatnak. Az Index információi szerint azonban a póttáblák pótlását már nem nagyon akarja vállalni a kerület, nehogy felvirágozzon az Elvis-tábla turizmus a Margit hídnál.

A BKV az átnevezéseket 30 napos határidőn belül teljesíti. A legnagyobb feladatot a 2-es metróvonal Moszkva téri állomásának átnevezése jelenti. Az április 27-ei közgyűlés által elfogadott közterület-átnevezések várhatóan mintegy 17 millió Ft + ÁFA utastájékoztatási költséget jelentenek a BKV-nak - értesült az index.

Óbudán nincs forrás a táblacserére a 2011-es költségvetésben. A kerület felméri a szükséges táblamennyiséget, majd döntenek a táblacserék pénzügyi keretének biztosításáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.