Befuccsolt az uniós pénzből indított kerékpárrendszer

Bezárt az utolsó bicikliállomás is, ahol bérelni lehetett elektromos bringákat a dél-baranyai kerékpáros turizmus fejlesztésére indított projektben. Utolsóként Harkányban szűnt meg a bérlési lehetőség, mert az üzemeltető, a Zöld Kerékpár Turisztikai NKft. hónapok óta nem fizet az alvállalkozóknak.

A beruházásra a Baranya Megyei Önkormányzat által vezetett konzorcium nyert támogatást a Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában uniós pályázaton.

A pályázati pénzből létrejött kerékpárbérlési rendszer öt állomása Harkányban, Sellyén, Vejtiben, Vajszlón és Kémesen már tavaly is kihasználatlanul állt.

A Harkányi Hírek szerint több helyi alvállalkozó megelégelte a Zöld Kerékpár Turisztikai Nkft. tetemes tartozásait, amelyek a kölcsönzők kiszolgálásának, valamint az állomások karbantartásának díjhátralékaiból jöttek össze. A cég ellen végrehajtási eljárást indítottak, és elindul a felszámolás is.

A harkányi újság szerint gondok vannak a Zöld Kerékpár tulajdonosi köréhez kötődő Public Bike System Hungary Kft. által az Ős-Dráva Programon kívül létrehozott és üzemeltetett kaposvári állomás háza táján is. A Somogy megyei városban szintén több hónapnyi tartozás halmozódott fel az ottani alvállalkozó irányába.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.