Befejezték a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében

A rendőrség lezárta a Fenyő János médiavállalkozó 14 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében indított nyomozást.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a rendőrség honlapján azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya befejezte az F. János sérelmére 1998. február 11-én Budapesten, előre kitervelten elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. Az ügyben az iratismertetést a Nemzeti Nyomozó Iroda megkezdi - tették hozzá.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán a piros lámpánál álló autójában, annak ablakán keresztül fejbe lőtték. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt.

Tavaly februárban Szlovákiában európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe Jozef R.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg Fenyő Jánost, továbbá a neve korábban felmerült több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

A Magyar Nemzet augusztus 3-i számában azt írta, hogy a támadásban a nyomozók szerint szerepe lehetett a Magyarországon előzetesben lévő Ladislav T.-nek és Jozef H.-nak is. A napilap hozzátette, hogy a három, szlovák állampolgárságú férfi közül Jozef R.-t és Jozef H.-t az Aranykéz utcai pokolgépes támadással is összefüggésbe hozta a rendőrség, amely szerint a merénylet felbujtója a nemrég őrizetbe vett P. Tamás volt.

A lap akkor arról is írt, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében egyelőre nem világos, mit írnak Jozef H. számlájára. Közölte, a férfi érintettsége a Fenyő-ügyben azt is jelenti, hogy van alapjuk azoknak a feltételezéseknek, amelyek szerint a kilencvenes évek alvilági leszámolásaihoz a magyar keresztapák előszeretettel vették igénybe a remek titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező szlovák bérgyilkos bandák szolgáltatásait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.