Befejeződött a debreceni szülészeti klinika felújítása

Az elmúlt hónapokban számos kellemetlenséget okozott a betegellátásban a debreceni szülészeti klinika épületének korszerűsítése. A beruházás a napokban véget ért, s az ország egyik legmodernebb szülészeti osztálya jött létre.

November utolsó napjraira befejeződött a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DE OEC) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának felújítása, amely a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. A projektben a DE OEC romániai partnere a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház volt.

Tóth Zoltán egyetemi tanár, a projekt szakmai vezetője elmondta: a beruházás mindkét országban kiemelt fontosságú volt a szülészeti és nőgyógyászati ellátás területén. Az összköltségvetés csaknem 2 millió euró volt, amelyet az intézmények egészségügyi eszközbeszerzésre és infrastruktúra fejlesztésre fordítottak.

Póka Róbert egyetemi tanár hozzátette: az eszközbeszerzésre szánt forrásból a legkorszerűbb berendezéseket vásárolták meg, így sebészeti műtőasztalt, vérmentes sebészeti vágókészüléket, infúziós pumpát, valamint laparoszkópos felszereléseket, többfunkciós anya- és magzati monitort, valamint hordozható EKG berendezést megvásárlása. A debreceni klinika fölújított épületében összkomfortos kórtermeket, egyágyas szülőszobákat, vizesblokkokat létesítettek, és korszerűsítették a klíma és tűzvédelmi rendszert. Megtörtént továbbá a szülőszobai épületbővítmény külső hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje is.

Az elnyert támogatásból a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya ultrahang-diagnosztikai készüléket, laparoszkópos tornyot, műtőasztalt, műtőlámpát és műszereket tudott beszerezni közel 400 ezer euró értékben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.