Bécsben fogták el a magyar heroinmaffia tagjait

A BRFK megerősítette az osztrák rendőrségtől származó információt, mely szerint nemzetközi drogkereskedő hálózatot lepleztek le osztrák-magyar együttműködésben; több ember ellen eljárást indítottak.

A BRFK az MTI megkeresésére csütörtökön közölte: kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást K. Rebeka ellen még 2010. június 12-én. A gyanú szerint a nő a Magyar Köztársaság területére körülbelül három kilogramm heroint hozott be. Az osztrák hatóságok jelzése alapján a nyomozók eljárás alá vonták O. R. Victor nigériai állampolgárt is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy magyar származású futárokat szervezett különféle kábítószerek Európán keresztül történő szállítására.

Az osztrák rendőrség múlt hét pénteken jelentette be: őrizetbe vették egy budapesti központú nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat több tagját Bécsben, illetve Budapesten. Összesen hat embert fogtak el, és húsz kilogramm heroint foglaltak le. A kábítószer feketepiaci értéke mintegy kétmillió euró.

Ausztriában július közepén, több hónapos nyomozás eredményeként fogták el az első gyanúsítottat, akinél 6,1 kilogramm heroint találtak. Az őrizetbe vétel közben ugyanabból az épületből megpróbált elmenekülni egy társa is. Nála 400 gramm heroin volt, amikor elfogták. A harmadik, Ausztriában elfogott feltételezett drogterjesztőt helikopteres üldözés eredményeként tudták csak előállítani.

A magyar rendőrséggel együttműködésben őrizetbe vették továbbá Budapesten a drogfutárhálózat vélt vezetőjét és két másik tagját - közölték múlt pénteken az osztrák hatóságok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.