Bayer bocsánatot kért a „csúnya jelzőkért”

Bayer Zsolt jobboldali publicista bocsánatot kért Ulrike Lunacektől, az osztrák zöldpárt EP-képviselőjétől, akit az Echo Tv-ben „ótvar, hazug idiótának” nevezett, egyúttal az állításai visszavonására szólította fel a politikust.

A Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt bocsánatot kért Ulrike Lunacektől, ám egyúttal az állításai visszavonására szólította fel az osztrák zöldpárti képviselőt - adta hírül a Népszava.

A Le Monde csütörtökön írt arról, hogy amíg Orbán Viktor nemzetközi összeesküvést emleget személye és Magyarország ellen, addig „újságíró barátja", Bayer Zsolt egy tévéműsorban „szerencsétlen idiótának" nevezte Neelie Kroes médiaügyi biztost, de futotta sértő kifejezésekre Ulrike Lunaceknek is.

Az osztrák politikus azt állította, hogy a január 21-ei budapesti békemenetben Európai Unió-ellenes, antiszemita plakátok is feltűntek. A Népszava szerint ezt felvételekkel is lehet igazolni. Bayer ennek ellenére az Echo Tv-ben "rohadt szemét hazugságnak" minősítette ezt az állítást, Lunacekről pedig azt mondta, hogy az EP-képviselő egy „ótvar, hazug idióta”.

A kijelentések miatt az osztrák politikus levélben szólította fel bocsánatkérésre az Echo Tv-t, ezek után Bayer vasárnap megkövette az EP-képviselőt a „csúnya jelzőkért”, bár kitartott amellett, hogy aljas hazugság volt a békemenet résztvevőit kapcsolatba hozni az antiszemitizmussal - írja a Népszava.

Bayer vasárnap megkövette az EP-képviselőt a
Kurucz Árpád 2012.01.21. Digitális 2012. január 21. Békemenet Magyarországért! Kormány mellett felvonuló emberek sétálnak a Hősök tere felől a Parlament elé. A képen Bencsik András és Bayer Zsolt. Fotó: Kurucz Árpád
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.